Skolgård på dagarna, stadsdelspark på kvällar och helger!

Invigning av skolgårdsparken i Edsberg

Med dunder och brak invigdes idag skolgårdsparken med tal av Edsbergsskolans rektor Mikael Marffy och elevrådets ordförande Sebastian Casolaro. Sollentuna Kommunfastigheter AB:s ordförande Hanna Clerkestam, rektor Mikael Marffy och utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn klippte bandet.

Skolgårdsparken är nu invigd

-       Vi är stolta över att vara en del i utvecklingen av den nya skolgårdsparken i Edsberg, där SKAB tillsammans med kommunen och Edsbergsskolan har skapat en attraktiv och trygg utomhusmiljö för både skolbarn och allmänheten. SKAB strävar efter att främja en hållbar utveckling i alla våra projekt och vi är en viktig aktör i kommunens långsiktiga stadsplanering, säger Hanna Clerkestam ordförande i SKAB.

Skolgårdsparken är ritad av landskapsarkitekterna CF Möller och byggd av Sollentuna Kommunfastigheter AB (SKAB) och SH Bygg AB. Lärare och elever har varit delaktiga i planeringen av de nya utemiljöerna. Den anpassade grundskolan har fått en egen avgränsad utemiljö. Skolgårdsparken innehåller basketplan, konstgräsplan, löparbanor, utegym med mera. Här finnas även tystare inbjudande mötesplatser. Området är tänkt att även kunna användas för spontanidrott, föreningsliv och rekreation utanför skoltid.

-      Jag ser otroligt mycket fram emot vad denna fantastiska skolgård och park kommer att betyda för Edsbergsskolan specifikt och för Edsberg i sin helhet, säger Mikael Marffy Edsbergsskolans rektor.

Skolgårdsparken är ett delresultat av den utvecklingsplan som tagits fram av Sollentuna kommun i samarbete med SKAB, Sollentunahem och andra samhällsaktörer för att öka attraktiviteten och tryggheten i hela centrala Edsberg. Utöver detta ger skolgårdsparken bättre förutsättningar för en aktiv fritid, vilket är en viktig del i förebyggande trygghetsarbete.

Satsningen på den nya skolgårdsparken har genomförts av flera skäl. Utredningar visar att den tidigare skolgården inte hade tillräckligt mycket möjligheter till aktiviteter. Rörelse är en förutsättning för bättre skolresultat.

Invigning av skolgårdsparken i Edsberg

Åk till toppen