Nytt LSS- boende står nu klart på Polhemsvägen!

I kommunens strategiska lokalförsörjningsplan framgår behov av fler boenden för personer med funktionsnedsättning. I juni 2021 tog därför kommunstyrelsen beslut om att överlåta två fastigheter från kommunen till Sollentuna Kommunfastigheter AB (SKAB). I överlåtandet fanns uppdrag att bygga två nya LSS-boenden, ett boende i Tureberg och det andra i Norrviken. 

I och med att fastigheterna överlåtits från kommunen till SKAB som har ansvar för samhällsfastigheterna, kan SKAB ta ett helhetsansvar över hela byggprocessen.

Fors Måleri och Entreprenad AB vann upphandlingen och har erfarenhet av att bygga LSS-boenden.

LSS- boendet i Tureberg är byggt i ett plan med sex stycken lägenheter och stora fina gemensamhetsytor såsom vardagsrum, tvättstuga, kök samt personalutrymme. Boendet ligger i ett villaområde centralt i Sollentuna. Det finns en fin, insynsskyddad trädgård med en stor altan och en anpassad promenadslinga för de boende.

Under hela byggprocessen har det varit ett tätt och bra samarbete med entreprenör och beställare. Trots den något svåra placeringen i ett tätbebyggt villaområde, med en trång arbetsplats som följd så har bygget löpt på enligt tidplan. Stefan Hennigsson från SKAB har gjort ett fantastiskt jobb med att ro hem det här projektet i hamn, säger Hanna Clerkestam ordförande i SKAB.
-          Det har varit spännande och lärorikt att få vara med och skapa ett LSS- boende som möjliggör att den enskilde får en egen bostad.  Ett av målen har varit att se till att fastigheten är lätt att orientera sig runt i både invändigt och utvändigt, och det tycker jag att vi lyckats väldigt bra med, säger Stefan Henningsson projektledare SKAB.
Nytt LSS- boende står nu klart på Polhemsvägen!

Åk till toppen